Η ΑΙΤΙΑ

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1973. Ονομάστηκε "Δημοκρίτειο" προς τιμήν του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Δημόκριτου, ο οποίος καταγόταν από την πόλη των Αβδήρων (νομός Ξάνθης) στη Θράκη. Στο ΔΠΘ η ποιότητα της διδασκαλίας και της έρευνας, έχει εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ των καλύτερων Ελληνικών ΑΕΙ. Το Πανεπιστήμιο διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής της Θράκης και συμβάλλει στο υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Αυτή είναι η δική μας συμβολή στην κοινότητά μας, τους συναδέλφους μας και μια προσωπική προσπάθεια ακαδημαϊκής και επαγγελματικής ανέλιξης.

Ο ΤΡΟΠΟΣ

Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα ενεργό πυρήνα μέσω της επικοινωνίας και του αμοιβαίου πάθους. Έχουμε οργανώσει ένα σεβαστό Παράρτημα, με ισχυρή διεθνή παρουσία και διάκριση. Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την αμοιβαία επαγγελματική, αλλά φιλική, σχέση με τους συναδέλφους μας στο εξωτερικό, την ουσιαστική διαταραχή του status quo και την ανάπτυξη καινοτόμων, μακροπρόθεσμων δραστηριοτήτων.

Δημοκριτειο Πανεπιστημιο Θρακης
(ΔΠΘ)

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1973. Ονομάστηκε "Δημοκρίτειο" προς τιμήν του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Δημόκριτου, ο οποίος καταγόταν από την πόλη των Αβδήρων (νομός Ξάνθης) στη Θράκη. Το Πανεπιστήμιο διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής της Θράκης και συμβάλλει στο υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στηριζόμενο στην ποιότητα της διδασκαλίας και της έρευνας, έχει εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ των καλύτερων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Τμημα Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Μηχανικων Υπολογιστων
(ΗΜΜΥ)

Το Τμήμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1974. Η διδασκαλία γίνεται σε νέα κτίρια στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων. Στο Πανεπιστήμιο σήμερα λειτουργούν επτά (7) Σχολές και δεκαοκτώ (18) Τμήματα σε τέσσερις πόλεις της Θράκης. Οι Τομείς του Τμήματος συγκροτήθηκαν σε σώματα ως εξής: Τομέας Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, Τομέας Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, Τομέας Διαστήματος και Τηλεπικοινωνιών, Τομέας Ανάπτυξης Λογισμικού και Εφαρμογών και τέλος, Τομέας Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής.

Ινστιτουτο Ηλεκτρολογων και Ηλεκτρονικων Μηχανικων
(IEEE)

Το IEEE είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική ένωση στον κόσμο αφιερωμένη στην προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας και αριστείας προς όφελος της ανθρωπότητας. Το IEEE, προφέρεται "Eye-triple-Ε", και τα μέλη της εμπνέουν μια παγκόσμια κοινότητα μέσω δημοσιεύσεων στην IEEE, συνεδρίων, πρότυπα τεχνολογίας, και επαγγελματικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Βασικός σκοπός της ΙΕΕΕ είναι να προωθήσει την τεχνολογική καινοτομία και την αριστεία προς όφελος της ανθρωπότητας.

Τεχνικη κοινοτητα Βιομηχανικων Εφαρμογων της IEEE
(IAS)

Εάν τα ενδιαφέροντά σας ως μηχανικός είναι οι ανάγκες της βιομηχανικής ή εμπορικής δραστηριότητας, η Industry Applications Society (IAS) θα είναι ενασ πολύτιμος επαγγελματικός σύνδεσμος. Ως μία από τις μεγαλύτερες Κοινότητες του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ), η IAS επικεντρώνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της βιομηχανίας και του εμπορίου. Η IAS αποτελεί πηγή επαγγελματικής δύναμης για τα περισσότερα από 13.000 μέλη της παγκοσμίως στο δίκτυο των 270+ Παραρτημάτων της.

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ

Οι παρακάτω κατηγορίες, έχουν ως στόχο να σας δώσουν μια πρώτη ιδέα σχετικά με τις ασχολίες του Παραρτήματός μας.
Επισκεφτείτε την ενότητα "Δράσεις" της ιστοσελίδας μας για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για κάθε συγκεκριμένη δραστηριότητα!
*Αναζητάμε πάντοτε νέες προτάσεις*

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.


Για όλα αυτά τα γεγονότα που απαιτούν κάποιες ώρες γραφείου με πλήρη ομάδα.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ.


Θεωρητικές ημερίδες, χωρίς δηλαδή πρακτικό τμήμα ή επίδειξη πρακτικών εργαλείων.

WEBINARS.


Σεμινάρια τα οποία διεξάγονται με εργαλεία ζωντανής τηλεδιάσκεψης μέσω διαδικτύου.

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ.


Εκδρομές με λεωφορείο, κυρίως σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

WORKSHOPS.


Εργαστηριακές διαλέξεις με πρακτικό τμήμα ή/και επίδειξη πρακτικών εργαλείων.

ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ.


Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά... σε όλο τον κόσμο!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.


Η επιτυχής συνεργασία σε συνδιοργάνωση ή/και στην τεχνική υποστήριξη εκδηλώσεων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.


Work hard, play hard! (Διασυνδέσεις δέσιμο της ομάδας, party, εμπειρίες)

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ.


"DIPLOMA". Το περιοδικό του Παραρτήματός μας, καθαρά από φοιτητές. (Έντυπο και Ψηφιακό!)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ.


Απλά δώστε μας την ευκαιρία! (Υψηλό ποσοστό επιτυχίας και συνεχής συμμετοχή)

ΒΡΑΒΕΙΑ.


Βραβεία Παραρτήματος,, προσωπικά βραβεία των μελών μας & βραβεία του Συμβούλου Καθηγητή!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.


"Η βιομηχανία δεν σέβεται την παράδοση - σέβεται μονάχα την καινοτομία." - Satya Nadella

Έχεις Ιδέες και Πάθος; Τότε, θέλεις να γίνεις Μέλος!

ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ Δ.Π.Θ.

Εκτιμούμε την υποστήριξη των συναδέλφων μας, όλα τα τελευταία χρόνια. Έχουμε οργανώσει με επιτυχία πολλαπλές εκδηλώσεις και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις για τα επόμενα χρόνια, με αμοιβαίο σεβασμό και αποτελεσματική συνεργασία.

IEEE
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Π.Θ. ΗΜΜΥ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ

EESTEC
ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (LC) ΞΑΝΘΗΣ